Geen Nairo Quintana op Natourcriterium in Roeselare, wel gratis parkeren

© BELGA
Redactie KW

Nairo Quintana, tweede in het eindklassement en winnaar van de jongeren- en bolletjestrui in de afgelopen Tour de France, zal normaal gezien dan toch niet aan de start verschijnen van het Natourcriterium in Roeselare.

Nairo Quintana was een van de grote namen op het Natourcriterium in Roeselare, maar zijn manager verbiedt de Colombiaan om te starten. Moeizame contractbesprekingen zouden aan de oorzaak ervan liggen. “De contractbesprekingen tussen Quintana en zijn ploeg Movistar zouden vastgelopen zijn. En zijn toelating om criteriums te rijden zou afgepakt zijn. De officiële versie is dat hij zich spaart voor de Clasica San Sebastian”, liet Martin van Steen, die renners ronselt voor de criteriums, weten aan Sporza.

De wielerliefhebbers moeten het niet aan hun hart laten komen, want met Marcel Kittel, André Greipel, Matteo Trentin, Richie Porte, Greg Henderson, Jurgen Roelandts, Jonathan Castroviejo en Kris Boeckmans staan nog verschillende grote namen uit het Tourpeloton aan de start.

Bovendien kan je vanavond gratis parkeren in Roeselare. Er zullen amper parkeerwachters aanwezig zijn in het straatbeeld. Er zal dus geen controle zijn op betalend parkeren of in de blauwe zone. De straten van het parcours moeten evenwel verkeers- en parkeervrij blijven.

Deelnemerslijst: Marcel Kittel, André Greipel, Matteo Trentin, Richie Porte, Greg Henderson, Jurgen Roelandts, Jonathan Castroviejo, Kris Boeckmans, Guillaume Van Keirsbulck, David Boucher, Staf Scheirlinckx, Bert De Backer, Benjamin Verraes, Sven Vandousselaere, Andy Cappelle, Zico Waeytens, Stijn Neirynck, Gianni Vermeersch, Yves Lampaert, Arthur Vanoverberghe, Jens Wallays, Dieter Bouvry, Lander Seynaeve, Jonas Decouttere, Kim Borry, Daan Myngheer, Alessandro Soenens, Charlie Blondeel, Sebastien Demeulenaere, Stephen Orbie, Arne Casier, Hyeong Min Choe, Byung Chui Kim, Ki Hong Yoo, Jung Hwam Youm en Cheung Gyo Jeong.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier