Geblesseerde Leye (Zulte Waregem): “Zelfs Garrido stuurde berichtje om me te steunen”

Redactie KW

Mbaye Leye, de Senegalese spits van Zulte Waregem, heeft maandagmiddag voor het eerst sinds zijn zware knieblessure de pers te woord gestaan.

Anderhalve maand geleden scheurde de 30-jarige Leye op het veld van KV Oostende de voorste kruisband van de rechterknie. Sinds vorige week revalideert de Essevee-topschutter van vorig seizoen bij Lieven Maesschalck in Antwerpen. “De eerste vier weken kreeg ik dagelijks een kinesist van de club over de vloer die beetje bij beetje beweging in mijn knie probeerde te krijgen. Enorm pijnlijk.”

Christophe Lepoint

Leye trekt zich op aan het feit dat veel spelers na eenzelfde blessure op het hoogste niveau zijn teruggekeerd. “Dat zal me ook lukken. Christophe Lepoint, een goede vriend van bij AA Gent, kreeg het nog veel erger te verduren en zie eens welk niveau die weer haalt. Ik mag gewoon niet de fout maken te vroeg te hernemen.”

Meespelen in play-off 1

Wanneer ziet de Senegalees zichzelf dan weer op de Belgische velden verschijnen? “Mijn wens is dat ik met Zulte Waregem play-off 1 kan spelen. Doodjammer dat ik dat Europees voetbal aan mijn neus zie voorbijgaan. De kwalificatie voor de poulefase in de Europa League deed me pijn en plezier tegelijk. Toen de ploeg op Apoel Nicosia ging winnen, verbleef ik in het ziekenhuis, maar het telefoontje van Francky Dury direct na afloop om me de overwinning op te dragen was hartverwarmend.”

Veel steunbetuigingen

Ook de andere vele steunbetuigingen van de voorbije weken hebben Leye een hart onder de riem gestoken. “Van spelers, trainers en supporters, meestal zelfs van andere ploegen. Weet je dat ik ook een berichtje van Juan Carlos Garrido heb gekregen. Om maar te zeggen dat de voetbalwereld toch nog een mooi, menselijk kantje heeft.”

(TVW)

Geblesseerde Leye (Zulte Waregem):

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier