Galimzyanov wint tweede rit Driedaagse De Panne-Koksijde

Redactie KW

(UPDATE) De tweede rit in de Driedaagse De Panne-Koksijde is uitgedraaid op een massasprint. Daarin toonde de Rus Denis Galimzyanov zich de snelste. De tweede rit trok van Oudenaarde naar Koksijde. West-Vlaming en neoprof Guillaume Van Keirsbulck reed een tijdlang in de aanval, maar hij liet zich inlopen door het peloton toen de voorsprong te klein werd.

Het werd een massasprint en daarin was Denis Galimzyanov van Katusha duidelijk de snelste. Degenkolb werd tweede, Sagan derde. De Nederlander Westra is de nieuwe leider. Dit is de volledige top tien :

1. Denis Galimzianov (Rus)

2. John Degenkolb (Dui)

3. Peter Sagan (Svk)

4. Tomas Vaitkus (Lit)

5. Romain Feillu (Fra)

6. Aidis Kruopis (Lit)

7. Russell Downing (GBr)

8. Jevgeni Goetarovitsj (WRu)

9. Jimmy Casper (Fra)

10. Michal Kwiatkowski (Pol)

Wedstrijdverloop

Steven Caethoven, de Australiër Leigh Howard, de Rus Mikhail Ignatyev met de Fransen Mickael Delage en Rony Martias muisden er na de beklimming van de Tiegemberg, de eerste van zes hellingen van de dag, vanonder. Zij boekten tot net iets meer dan 5 minuten voorsprong en werden net na de laatste beklimming, de Vidaigneberg op 103 kilometer van de finish, gegrepen waardoor we 20 leiders kregen. Nog meer volk kwam er uit de achtergrond terug maar leider André Greipel had zich totaal laten verrassen. Net voor het aansnijden van de eerste van drie plaatselijke ronden trok het drietal Guillaume Van Keirsbulck, de Fransman Jimmy Engoulvent en de Nederlander Arnoud van Groen ten aanval. In volle finale versnelde Arnoud van Groen nogmaals maar hij werd op twee kilometer van de finish gegrepen. In de daaropvolgende sprint was Denis Galimzyanov de sterkste. Lieuwe Westra vertoefde eveneens in de kopgroep en nam met plezier de leiderstrui van Greipel over. Donderdag wordt deze rittenkoers afgesloten met een tweeluik in De Panne

(FV/BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier