Frederik Vanderbiest behaalt eerste zege als coach van KV Oostende

KV Oostende heeft vrijdag de 26ste speeldag in tweede nationale geopend met een 3-0 zege tegen Rupel Boom. Voor Frederik Vanderbiest was het meteen zijn eerste driepunter als coach.

Vorige week ging KV Oostende nog nipt onderuit op het veld van RAEC Bergen, maar vrijdag toonde het zich een maatje te groot voor Rupel Boom. Na amper twee minuten claimde de thuisploeg al een strafschop na een fout op Pinto, maar scheidsrechter Ottevaere greep niet in. Daarna nam Rupel Boom de wedstrijd in handen en dat was niet naar de zin van een gretige Vanderbiest, die door de scheidsrechter op het matje werd geroepen. Halfweg de eerste helft kwam KVO op voorsprong. Een voorzet van Luissint werd door Van der Heyden in eigen doel gewerkt. Even later stond het bijna 2-0, maar de bal van Houri strandde op de onderkant van de lat. Tien minuten na het eerste doelpunt was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Een vrije trap werd door Jordi in doel verlengd. Vijf minuten voor de rust kreeg Houri zelfs een uitgelezen kans om de bezoekers het nekschot te geven, maar zijn poging ging voorlangs.

In de eerste minuut van de tweede helft maakte Mirchev de wedstrijd af voor Oostende. Na een knappe actie van Houri schoof de Bulgaar de bal voorbij de bezoekende doelman. Oostende liet de teugels daarna wat zakken en loerde op de counter. Een kwartier voor affluiten kopte Martens de beste kans nog voorlangs. Ook Jordi kreeg enkele kansen in die tweede helft, maar uiteindelijk bleef het bij 3-0.