Frederik Van Lierde : “Zonder Defensie zou ik niet staan waar ik nu sta”

© BELGA
Redactie KW

Van Lierde zei dat tijdens de ondertekening van een protocolakkoord tussen het BOIC en Defensie.

Pieter De Crem, vicepremier en minister van Landsverdediging, en Pierre-Olivier Beckers, voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), hebben dinsdag dat protocolakkoord ondertekend ter ondersteuning van de topsporters binnen de Belgische strijdkrachten.

“Voorwaarde om te groeien”

Van Lierde is de man bij uitstek die overtuigd is van het concept ‘Topsporter bij Defensie’. “Deze formule was voorwaarde nummer een om te kunnen groeien in mijn sport”, stelde de 34-jarige West-Vlaming, in oktober 2013 winnaar van de prestigieuze Ironman van Hawaï. “In december 2004 ben ik bij Defensie beland, nadat ik na twee jaar bij Bloso aan de deur werd gezet. Ik behoorde tot de eerste lichting topsporters. Je moet natuurlijk bepaalde prestaties geleverd hebben om toegelaten te worden. Daarna volgt een opleiding van twee maanden.”

Hoofddoel weer Hawai

“Verder dien ik een halve dag per week op de kazerne in Ieper te zijn. Ik probeer ook ter beschikking te staan van de media en nu en dan geef ik de start van een militaire wedstrijd. Ik voel me wel een ambassadeur voor Defensie. Verder merk ik dat veel collega-militairen opkijken naar mijn prestaties, ze zien het als een stimulans voor hun sportactiviteiten.”

“Mijn grootste doelstelling dit jaar is uiteraard opnieuw Hawaï”, besloot Van Lierde, die zaterdag vierde werd in de triatlon van Abu Dhabi. “Ook op het EK in Frankfurt wil ik er staan.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier