Frederik Van Lierde wint Vlaamse Reus 2013 en Nationale Trofee voor Sportverdienste op één avond

Redactie KW

De verkiezing van de Vlaamse Reus is een initiatief van de Vlaamse Bond van Sportjournalisten (VBS), die met de trofee de Vlaamse sportfiguur van het jaar bekroont.

Van Lierde (720 punten) haalde het voor de Vlaamse Reus met ruime voorsprong op eeuwige tweede Sven Nys (402) en Bart Swings (375). Brian Ryckeman kreeg 101 punten en werd zo vierde, Kirsten Flipkens en Jan Bakelants moesten het met respectievelijk 85 en 36 punten stellen. Er stemden 191 sportjournalisten en -medewerkers geldig.

Ironman

De 34-jarige West-Vlaming heeft de prijs te danken aan zijn overwinning in de Ironman van Hawaï op 12 oktober. Zo werd hij na zijn naamgenoot en coach Luc Van Lierde pas de tweede Belg op de erelijst van ‘s werelds meest prestigieuze triatlonwedstrijd. Net als vorig jaar was er een uniek beeldhouwwerk van de hand van Willem Vermandere voor de winnaar.

Prijzenpakker

Eerder op de avond kreeg Van Lierde op het stadhuis van Brussel uit handen van prins Laurent ook de Nationale Trofee voor Sportverdienste overhandigd. Frederik Van Lierde maakt ook nog kans om Sportman van het Jaar te worden. Die prijs wordt op 22 december uitgereikt.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier