Frederik Van Lierde uit Menen wint Ironman Hawaï

Redactie KW

Na zijn derde plaats in 2012 is Frederik Van Lierde erin geslaagd om de Ironman van Hawaï, het officiële wereldkampioenschap triatlon op de volledige afstand, op zijn naam te schrijven. Van Lierde, die vorig jaar al eens derde werd, is nog maar de tweede Belg op de erelijst.

De 34-jarige Van Lierde finishte in een tijd van 8u12:29. Na 3,8 km zwemmen kwam Van Lierde als vierde uit het water. Na een trage wissel – hij deed traditiegetrouw zijn compressiekousen aan – sprong hij als 23ste de fiets op. In de eerste helft van de 180 km lange fietsproef hield hij zich schuil in de ruime kopgroep, maar tegelijkertijd werd de wedstrijd langs achter in een beslissende vorm gegoten.

Tijdens de afsluitende marathon liep de Australiër Luke McKenzie lange tijd op kop. Hij bleef Van Lierde tot in het ultieme slot bedreigen, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de West-Vlaming. “Ik heb geprobeerd een slimme wedstrijd af te werken en dat is goed gelukt”, vertelde een dolgelukkige Van Lierde aan de finish. “Na vorig jaar wist ik dit ik hier kon winnen. Ik heb dit jaar heel hard gewerkt. Nooit heb ik zo hard getraind en had ik zo’n goed gevoel. Dit is het mooiste wat ik kon dromen.”

(TVB/Belga-foto’s Reuters/Belga)

Frederik Van Lierde uit Menen wint Ironman Hawaï

Bekijk hier de reportage

Frederik Van Lierde uit Menen wint Ironman Hawaï

Frederik Van Lierde na Iron Man Hawaii

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier