Frederik Van Lierde sterkste in Zwintriatlon

Redactie KW

Frederik Van Lierde heeft na een ware demonstratie de Zwintriatlon in Knokke-Heist gewonnen. In The Battle of the Sexes moest hij het wel afleggen tegen Sofie Goos.

De twaalfde editie van de Zwintriatlon kende opnieuw een topbezetting. Alleen Marino Vanhoenacker, en Bart Aernouts, de winnaar van vorig jaar, waren niet aan de start in Sluis voor één kilometer zwemmen.

Willem Brems toonde zich de snelste zwemmer, net voor Bart Colpaert, maar de toppers zaten daar net achter. Jolien Lewyllie was de snelste vrouw, en hield toppers als Goos en Deckers ver achter zich. Toen Sofie Goos haar duivels ontbond in het fietsen, moest de rest wel inbinden. Tine Deckers, de winnares van vorig jaar, volgde op meer dan twee minuten in de wisselzone.

In het fietsen gaven de toppers geen duimbreed toe. Devriendt, Beke, Goris, Zeebroek, Croes en Luc Van Lierde bleven netjes in elkaars buurt. Toch was er een die er bovenuit stak : Frederik Van Lierde. Net klaar met een eerste zwaar trainingsblok in voorbereiding op Hawaii, maar verbazend fris. Zijn intensieve fietstraining werpt duidelijk zijn vruchten af. Ook hij lapte de anderen meer dan twee en een halve minuut aan de broek.

De afsluitende tien kilometer waren een ware triomftocht. Goris en Croes maakten het spannend voor het podium, want Dennis Devriendt kwam amper tien meter te kort om Goris daar af te duwen. Luc Van Lierde liep nog naar een knappe zevende plaats.

Uitslag mannen

1. Frederik Van Lierde 1u.47min48sec

2. Peter Croes

3. Stijn Goris

4. Dennis Devriendt

5. Rutger Beke

6. Michael Dewilde

7. Luc Van Lierde

8. Axel Zeebroek

9. Jesse Thomas

10. Bruno Clerbout

11. Bart Colpaert

12. Johan Smolders

13. Wout Moreel

14. Hannes Vandermoere

15. Jim Thijs

Uitslag vrouwen

1. Sofie Goos

2. Tine Deckers

3. Marjolein Truyers

4. Sophie Van Biervliet

5. Jolien Lewyllie

6. Karolien Geerts

7. Peggy Claerbout

8. Birgit Cal-Berk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier