Frédéric Amorison wint Vlaamse Pijl voor tweede keer op rij

© BELGA
Redactie KW

Frédéric Amorison (Landbouwkrediet-Euphony) heeft zaterdag de 45e editie van de Vlaamse Pijl met start en finish na 157 kilometer in Harelbeke gewonnen. Hij ontsnapte op twee kilometer van de finish en verdedigde zo zijn overwinning van vorig jaar met glans. Steven Caethoven (Accent Jobs-Willems Veranda’s) werd tweede voor Boris Dron (Wallonie Bruxelles-Crédit Agricole).

Ter hoogte van de Paterberg, de derde helling van de dag na 59 kilometer koers, spatte het peloton volledig uiteen. Een eerste deel van zowat 40 renners kon tot aan de beklimming van de Côte de Trieu voorop blijven. Amorison oordeelde samen met Thomas Degand en Maxime Anciaux dat het voorin veel te traag ging en trok ten aanval. Degand moest er voorin af met pech en de twee overgebleven leiders kregen wat verderop het gezelschap van 17 andere renners. Het sein voor Steven Caethoven en opnieuw Frédéric Amorison om te versnellen, maar ook zij kregen geen vrijgeleide.

Een groep van 21 renners mocht de drie resterende plaatselijke ronden aanvatten met een voorsprong van zowat anderhalve minuut op een eerste deel van het peloton. Een zeer bedrijvige Frédéric Amorison probeerde het in de laatste ronde opnieuw. Hij kreeg Tim De Troyer, Boris Dron en Steven Caethoven mee in steun. Achter hen bepaalden de renners van Topsport Vlaanderen het tempo. Met nog twee kilometer te rijden versnelde Amorison nogmaals en volgde zo zichzelf op als winnaar van de Vlaamse Pijl.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier