Freddy Maertens verkozen tot beste West-Vlaamse renner aller tijden

Redactie KW

Niet Johan Museeuw of Briek Schotte, maar wel Freddy Maertens is de beste West-Vlaamse renner aller tijden. De jury plaatste Maertens op een, de lezers van Krant van West-Vlaanderen schatten ‘IJzeren Briek’ net iets hoger in. Johan Museeuw maakt de top drie volledig.

Al na de stemming door de juryleden was duidelijk dat de strijd om de titel Beste West-Vlaamse renner aller tijden tussen Briek Schotte, Johan Museeuw en Freddy Maertens zou gaan. Erg onlogisch is dat niet: in de top vijftig van de beste Belgische wielrenner die Sport/Voetbalmagazine eerder dit jaar opstelde, eindigde Freddy Maertens als eerste West-Vlaming. Als vijfde moest hij enkel Eddy Merckx, Rik Van Looy, Rik Van Steenbergen en Roger De Vlaeminck laten voorgaan.

Publieksstemmen

De lezer volgde het oordeel van de jury, maar schatte Briek Schotte net iets hoger in dan Freddy Maertens. Al was het verschil niet echt groot. Op drie eindigde Johan Museeuw, op vier enigszins verrassend de veel te jong gestorven Jean-Pierre Monseré.

Westsprint

De winnaar wordt vrijdag gehuldigd op de uitreiking van Westsprint in Roeselare, zaterdagochtend brengen we daarvan een fotospecial op de website.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier