Freddy Loix start als favoriet aan 48ste Geko Ypres Rally

Redactie KW

Met de shakedown van de Ypres Historic Rally in Boezinge start woensdagavond het Ieperse rallyweekend. In het moderne gedeelte komt Freddy Loix opnieuw als topfavoriet aan de start.

Maandagnamiddag stelde organisator SuperStage vzw de 48ste Geko Ypres Rally en 20ste Ypres Historic Rally aan de pers voor. “Ruim 35 procent van het parcours werd gewijzigd”, vertelt rallymanager Alain Penasse. “Er werden nieuwe stukken in het parcours opgenomen, maar ook enkele oude stukken werden van onder het stof gehaald. Enkele andere stukken worden nu in omgekeerde richting gereden. Ook de publiekszones werden hertekend.”

Freddy Loix kan voor de achtste keer winnen in Ieper, maar onder andere Andreas Mikkelsen en Juho Hänninen liggen op de loer en willen voor het eerst triomferen in de kattenstad. “Ik kom niet aan de start met de ambitie om tweede of derde te worden, maar ben wel realistisch genoeg om te beseffen dat het heel moeilijk wordt tegen de fabriekswagens van Skoda”, aldus de Limburger, die samen met copilote Lara Vanneste uit Oekene aan de start komt.

(KPL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier