Freddy Loix aan de leiding na eerste dag Omloop van Vlaanderen, ondanks neutralisatie tweede rit

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

In de Omloop van Vlaanderen in Roeselare, de zesde manche in het Belgisch kampioenschap rally, staat Freddy Loix aan de leiding na de eerste dag.

Freddy Loix (Ford Focus WRC) staat na de eerste dag aan de leiding in de Omloop van Vlaanderen. Hij won vrijdagavond de twee klassementsritten en heeft een voorsprong van 10.6 op eerste achtervolger Hermen Kobus (Ford Fiesta S2000). Dennis Kuipers (Ford Fiesta WRC) heeft als derde 11.3 goed te maken. De wederoptredende Patrick Snijers (Porsche 997 GT3) staat op een voorlopig elfde plaats.

KP Beveren

De tweede klassementsrit van de rally werd al snel geneutraliseerd na een crash van Davy Vanneste (Peugeot 207 S2000). Hij botste tegen een elektriciteitspaal die in tweeën brak en op de weg terechtkwam. De officials besloten de klassementsrit te neutraliseren.

Op zaterdag worden er 14 klassementsritten gereden. Als Freddy Loix wint, is hij de nieuwe Belgische kampioen.

Historics

Het duo Lietaer-Geldof was als topfavoriet bij de Historics twee maal de snelste, maar toch waren er heel wat zorgen in het Escort-kamp door problemen met de benzinetoevoer. Omdat ze te laat verschenen aan de start van KP 2 kreeg het team 40 seconden straftijd en daarbovenop kwam nog een minuut extra straftijd, omdat ze zich een minuut te vroeg aangemeld hadden aan de TK-uit-servicezone. Vandenberghe-Feys erfden zo met hun Opel Kadett GTE de eerste plaats en blijven hiermee voor de Porsches van Lievens, Mylleville en Kerkhove in het klassement van de Historics.

Stand na twee ritten :

1. Freddy Loix (Ford Focus WRC)

2. Hermen Kobus (Ford Fiesta S2000) op 10.6

3. Dennis Kuipers (Ford Fiesta WRC) 11.1

4. Bert Cornelis (Subaru Impreza WRC) 11.3

5. Vincent Verschueren (VW Polo S2000) 19.1

6. Andy Lefevere (Mitsubishi Lancer Evo X) 21.7

7. Melissa Debackere (Toyota Celica GT4) 22.9

8. Robert Swann (Subaru Impreza WRC) 23.3

9. Claerhout Jochen (Porsche 997 GT3)

10. Cedric De Cecco (Peugeot 208 R2) 25.0

11. Patrick Snijers (Porsche 997 GT3) 26.9

(Belga/FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier