Frank Depestele voor tweede keer speler van het jaar

Redactie KW

Frank Depestele (Knack Randstad Roeselare) is maandag in Grimbergen op de 22e editie van de Volleyproms voor de tweede keer in zijn carrière (na 2006) gehuldigd als volleybalspeler van het jaar.

De 32-jarige spelverdeler, na drie seizoenen in het buitenland sinds dit seizoen weer in België, won met 340 punten en een duidelijke voorsprong op zijn ploegmaat Matthijs Verhanneman (149 ptn) en Nathan Wounembaina (94 ptn) van Asse Lennik.

Ook ‘Ster van de trainers’

Depestele, die ook werd uitgeroepen tot Ster van de Trainers en laureaat was van de speler met de beste opslag, was de beste in de eerste en de tweede stemronde en kreeg ook op de site van de Vlaamse Volleybalbond het meeste stemmen. Enkel de lezers van de site van Het Nieuwsblad, de organiserende krant, gaven meer punten aan Verhanneman.

“Kers ontbreekt nog”

“Dit is natuurlijk een hele eer voor mezelf, maar dit seizoen ontbreekt de kers op de taart voorlopig nog”, aldus Depestele, die met Roeselare in de play-offs voor de titel 2-1 voor staat tegen Maaseik. “Hopelijk halen we die titel ook effectief binnen. Ik had natuurlijk wel gehoopt op deze onderscheiding. Maar de ploeg draaide dit seizoen goed, en als de ploeg goed draait, dan ik ook. Mijn toekomst? Volgend jaar speel ik zeker nog bij Roeselare, en wat daarna gebeurt, zien we dan wel. Nu telt in elk geval alleen de titel”. Depestele volgt op de erelijst Jovica Simovski van Averbode op.

(Belga)

Alles over de play-offs in het volleybal deze week in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 30 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier