Frank Depestele terug naar Knack Randstad

Redactie KW

Spelverdeler Frank Depestele keert terug naar Knack Randstad. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, en de club stelde hun nieuwe speler donderdagavond voor.

Frank Depestele is een oude bekende voor de Roeselaarse volleybalfans. Hij speelde tussen 2002 en 2006 vier seizoenen in Roeselare en won in het seizoen 2005-2006 de beker en titel met Knack Randstad, werd in de competitie verkozen tot MVP en ook uitgeroepen tot beste spelverdeler in de Champions League. Het buitenland was een logische volgende stap. Frank Depestele speelde achtereenvolgens voor Iraklis Thessaloniki en Lokomotiv Belgorod en was de voorbije maanden in Athene aan de slag. Met Panathinaikos verloor Frank Depestele de finale van de Griekse beker en in de finale van de play-offs was vorige week ook Olympiakos een maatje te groot.

Nog 4 nieuwe namen

Met Verhanneman, Tuerlinckx, Radovic, Verhelst, Callebert en Borremans liggen intussen zes spelers vast voor volgend seizoen. Depestele wordt in principe de zevende naam op dat lijstje. “Naast een spelverdeler zijn we nog op zoek naar een middenman, een opposite en twee receptie-hoekspelers”, zegt Luc Van Valckenborgh van de sportieve cel van Knack Randstad. “Vier namen, niet meer”, benadrukt het bestuurslid. “We willen naar een vaste kern van elf spelers in plaats van twaalf. De twaalfde man wordt er eentje uit onze eigen jeugdreeksen, want Brecht Dewyspelaere zal zoveel mogelijk meetrainen.” (mvdr)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 15 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier