Francky Dury : “Zonder mijn spelers ben ik niets”

© BELGA
Redactie KW

Francky Dury mocht maandag in Aalst de Trofee Raymond Goethals in ontvangst nemen, een onderscheiding voor de beste Belgische trainer van het afgelopen jaar.

“Ik moet mijn ploeg bedanken, want zonder mijn spelers ben ik niets”, vertelde de coach van Zulte Waregem na de uitreiking. “Mijn jongens hebben heel wat vooruitgang geboekt de afgelopen maanden. Nu staat er ons binnenkort nog een andere individuele prijs te wachten. Namelijk de Gouden Schoen voor Thorgan Hazard”, liep Dury al even op de feiten vooruit. “We kunnen 2014 met vertrouwen tegemoet gaan.”

4 punten voor op Marc Wilmots

De 56-jarige Dury haalde het uiteindelijk met vier punten voorsprong op bondscoach Marc Wilmots. Voor de jury bleek ‘zijn harde dagelijkse labeur op het trainingsveld’ uiteindelijk doorslaggevend te zijn. “We willen hem vooral belonen voor al hetgeen hij heeft opgebouwd bij Zulte Waregem. Wilmots heeft natuurlijk ook een enorme verdienste bij de Rode Duivels, maar dat is toch een team dat opgebouwd is rond vedetten die in het buitenland spelen”, verduidelijkte ex-Standard-coach Dominique D’Onofrio.

Ook ex-bondscoach Aimé Antheunis haalde de loftrompet boven. “Francky zegt wat hij denkt en doet wat hij zegt. Hij is een fantastische carrière aan het opbouwen. Bijna elk jaar zet hij topresultaten neer”, aldus Antheunis.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier