Francky Dury volgt Sablon op als technisch directeur KBVB

Redactie KW

Francky Dury volgt vanaf 1 augustus Michel Sablon, die op pensioen gaat, op als technisch directeur bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dury ondertekende in het glazen huis een contract voor drie jaar met optie voor een langdurige verbintenis. Dat maakte de KBVB woensdagvoormiddag bekend.

De 53-jarige voormalige politieman was vorig seizoen nog als hoofdcoach bij AA Gent aan de slag, maar daar werd hij na één seizoen bedankt voor bewezen diensten. Dury hoopte lange tijd op een overgang naar Club Brugge, maar toen Koster uiteindelijk toch in het Jan Breydelstadion mocht blijven, bleef hij zonder club achter.

Voordien was hij negen seizoenen aan de slag als trainer bij Zulte Waregem, waarmee hij in 2005 de promotie naar eerste klasse afdwong. In hun eerste seizoen in de Pro League won Dury met het bescheiden Zulte Waregem de Beker van België, wat hen een plaatsje in de toenmalige UEFA Cup opleverde. Daarnaast werd hij dat jaar ook verkozen tot ‘Trainer van het Jaar’.

Ondertussen was hij van augustus 2009 tot de lente van 2010 aan de slag als assistent van toenmalig interim-bondscoach Frank Vercauteren en kent hij het huis dus goed.

(BELGA/JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier