Francky Dury straks met Essevee Europa in: “Gaan we op onze bek, so what?”

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem hoopt donderdag op een zege in hun openingswedstrijd in groep D van de Europa League tegen de Engelse tweedeklasser Wigan Athletic. “Maar we gaan niet te veel rekenen. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd”, vertelde trainer Francky Dury woensdag.

Dury is op zijn hoede voor de match tegen de Engelse tweedeklasser. “Het is een sterk, fysiek team, met twee goede centrale verdedigers”, merkt de trainer op. “Hopelijk kunnen we de wedstrijd naar onze hand zetten. Ze kunnen hun fysieke kwaliteiten enkel aanwenden als ze in balbezit zijn, en dat moeten we voorkomen”, aldus Dury.

Op Jan Breydel

Zulte Waregem mist wel het thuisvoordeel omdat hun stadion niet voldoet aan de UEFA-normen. Ze spelen daarom in het Jan Breydelstadion in Brugge. “We moeten dat aanvaarden. Maar we hebben ook goede matchen gespeeld op verplaatsing en speelden hier in Brugge ook goed.””

Spits Thorgan Hazard trad zijn coach bij. “Het resultaat mag niet afhangen van het stadion waarin we spelen.”

“Geloven in onze kansen”

Over de kansen in de groep, met ook nog Rubin Kazan en Maribor, wou Dury niet te veel kwijt. “We hebben minder ervaring, maar geloven in onze kansen. Het is sowieso goed voor onze ontwikkeling. En gaan we op onze bek, so what? Dan herpakken we ons zondag tegen Oud-Heverlee Leuven”, besloot de coach.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier