Francky Dury naar AA Gent (UPDATE)

Redactie KW

Francky Dury wordt de nieuwe trainer van AA Gent. Dury verlaat Zulte Waregem en gaat voor drie seizoenen aan de slag bij de Buffalo’s.

Francky Dury volgt bij AA Gent Michel Preud’homme op, die een contract bij de Nederlandse kampioen FC Twente tekende.

Francky Dury (52) ging in 1994 aan de slag bij Zultse VV en in 2001 bij fusieclub Zulte Waregem. In 2005 promoveerde hij met de West-Vlamingen naar eerste klasse. In zijn eerste seizoen in de topklasse bezorgde Dury de club meteen bekerwinst en werd hij uitgeroepen tot Trainer van het Jaar.

Afgelopen seizoen leidde de gewezen politieman Zulte Waregem naar een plaats in play-off I en was hij ook even assistent bij de Rode Duivels. Hij had bij ZW nog een contract tot 2012.

“De club wil Francky Dury van harte bedanken voor zijn jarenlange trouw en onvoorwaardelijke inzet en wenst hem veel succes bij de uitdaging die hem te wachten staat”, meldt Zulte Waregem donderdag in een persbericht.

Bij AA Gent wacht Dury de zware erfenis van Michel Preud’homme. Die voerde de Buffalo’s afgelopen seizoen naar een onverhoopte tweede plaats in de competitie en winst in de Beker van België.

Mogelijke opvolger van Dury bij Zulte-Waregem is Bart De Roover. Hij zou overkomen van Waasland, maar zeker is dat nog niet.

(dv)

Meer hierover in het WTV-nieuws vanaf 18u00 en ook stipt om 22u00. Meer ook in Het Wekelijks Nieuws editie Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier