Francky Dury is opnieuw trainer van Zulte Waregem

© BELGA
Redactie KW

VIDEO UPDATE – Francky Dury is de nieuwe trainer van Zulte Waregem. Dat heeft de club gezegd op een persconferentie. Gevolg is dat hij opstapt als nationale beloftencoach en op 1 januari niet aan de slag gaat als technisch directeur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Dury noemt Zulte Waregem de club van zijn hart.

Francky Dury is dus de opvolger van Darije Kalezic. Hij ondertekende aan de Gaverbeek een contract voor vijf seizoenen. De voormalige politieman was sinds 1 augustus aan de slag als nationale beloftecoach en zou op 1 januari Michel Sablon opvolgen als technisch directeur bij de bond. De beslissing van Dury om de bond in de steek te laten komt onverwachts, maar de 54-jarige coach wil Zulte Waregem uit de nood helpen. De fusieclub staat na 19 speeldagen met een veertiende plaats in de stand maar net boven de degradatieplaatsen en dat doet ongetwijfeld pijn aan zijn hart. “Ik zou dit niet gedaan hebben voor om het even welke club,” zegt hij, “maar Zulte Waregem is de club van mijn hart.”

Trainer van het jaar

Francky Dury was in het verleden al negen seizoenen (2001-2010) aan de slag bij Essevee, waarmee hij in 2005 de promotie naar eerste klasse afdwong. In hun eerste seizoen in de Pro League won Dury met het bescheiden Zulte Waregem de Beker van België, wat hen een plaatsje in de toenmalige UEFA Cup opleverde. Daarnaast werd hij dat jaar ook verkozen tot ‘Trainer van het Jaar’. In 2010 probeerde hij het één seizoen bij AA Gent, maar dat werd geen succesverhaal. Ondertussen was hij van augustus 2009 tot de lente van 2010 aan de slag als assistent van toenmalig interim-bondscoach Frank Vercauteren.

Afkoopsom van 500.000 euro

De voetbalbond betreurt het vertrek van zijn technisch-directeur maar “respecteert zijn beslissing en wenst hem bij zijn ‘oude liefde’ alle succes toe.” Zulte Waregem heeft wel een afkoopsom van 500.000 euro moeten betalen om Dury los te weken bij de bond.

Francky Dury is opnieuw trainer van Zulte Waregem

Carrière Francky Dury

(Belga/BS)

Meer over dit onderwerp in de Krant van West-Vlaanderen. Francky Dury is vanavond ook studiogast bij FOCUS-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier