Francesco Chicchi ook in de Handzame Classic de snelste van het pak

Redactie KW

De Italiaan Francesco Chicchi (Omega Pharma-Quick.Step) heeft vrijdag de Handzame Classic gewonnen, een 1.1-wedstrijd over 195 kilometer van Kortemark naar Handzame. In een massasprint was de Toscaan sneller dan de Duitser Marcel Kittel en de Brit Adam Blythe.

Onmiddellijk na de start ontstond een vlucht met 15 renners. Zij boekten echter nooit meer dan anderhalve minuut voorsprong op het peloton. Bij de tweede passage aan de heuvelzone, met daarin telkens de beklimming van de Rodeberg, Monteberg en Kemmelberg, werd de kopgroep uitgedund tot elf renners. Deze mochten de eerste van 3 plaatselijke ronden, van elk 14,5 kilometer, aansnijden met 1:10 voorsprong op het peloton.

Net voor de volgende doortocht aan de finish versnelde Iljo Keisse, Niko Eeckhout dichtte onmiddellijk het gat. Toch zorgde deze tempoversnelling opnieuw voor verbrokkeling in de kopgroep. Pieter Serry en Tosh Van Der Sande sloten voorin nog aan zodat zich een nieuwe leidersgroep vormde met vier. Het kwartet mocht nog een tijdlang voor het peloton uitrijden, maar werd op vijf kilometer van de finish gegrepen. Het signaal voor Michal Kwiatkowski om fors door te trekken. De Pool pakte zo’n honderd meter voorsprong en het peloton moest alle zeilen bijzetten om alles weer bijeen te brengen, wat lukte net onder de rode vod.

In de daaropvolgende massasprint stond er geen maat op Francesco Chicchi, die vrij simpel het hele pak achter zich liet en zijn tweede zege in drie dagen boekte, na Nokere Koerse. Op de erelijst volgt de Italiaan Steve Schets op.

Francesco Chicchi ook in de Handzame Classic de snelste van het pak

Bekijk hier de reportage

(Belga/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier