Formule 1-team Toro Rosso wil Stoffel Vandoorne uit Rumbeke

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Autopiloot Stoffel Vandoorne uit Rumbeke staat in de concrete belangstelling van Toro Rosso, het Formule 1-team en ‘broertje’ van het Red Bull van wereldkampioen Sebastian Vettel.

Momenteel is Vandoorne actief in het Formule Renault 3.5-kampioenschap. Als debutant in deze klasse doet hij het voortreffelijk: op twee wedstrijden van het einde staat hij op de tweede plaats geparkeerd, een stek die hij zonder al te veel tegenslagen ook zou moeten kunnen verzilveren. Vorig seizoen racete hij in de Formule Renault 2.0 en werd daarin kampioen.

Het is ook de bobo’s van Red Bull niet ontgaan en die zochten toenadering tot de jonge rijder. Niet voor het eerste team, maar om de vertrekkende rijder Daniel Ricciardo te vervangen bij Toro Rosso, het tweede team van Red Bull.

Toch lijkt de Rumbekenaar niet van zijn zinnens zijn eieren in het mandje van de rode stier te leggen. Hij werd eerder al opgenomen in het Young Drivers Program van renstal McLaren en wil op die ingeslagen weg voortborduren. De kans is reëel dat hij volgend jaar opnieuw in de 3.5-klasse aantreedt en daar resoluut voor de titel gaat.

Niettemin: een Belgische rijder om in het oog te houden…

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier