Florian Senechal wint Grote Prijs Stad Roeselare

Redactie KW

Naast de vrouwen, betwistten vanmiddag in Roeselare ook de mannelijke eliterenners zonder contract en beloften hun Grote Prijs Stad Roeselare, de eerste wedstrijd van de Beker van België. Het werd een succes voor het team van Wim Feys, EFC, de satellietploeg van Omega Pharma- Quick.Step, dat de nummers één en twee bezette. Winnaar werd de jonge Fransman Florian Senechal.

165 zware kilometers kregen de renners voor de wielen geschoven, 9 heuvels ook, maar het was voorla het gure weer die deze wedstrijd heel lastig maakte. Wanneer de renners terug Roeselare naderden voor de 7 plaatselijke ronden, was de zon opnieuw van de partij en dat was ook het sein voor Florian Senechal om het alleen te proberen.

Ook West-Vlaams Kampioen Dieter Vandriessche kwam nog terug uit de achtergrond en samen met zijn Molenspurterploegmaat Marchand, probeerden ze er nog alles aan, maar het was verloren moeite. Op Senechal stond geen enkele maat. De Fransman pakte zijn derde zege van het seizoen. Dieter Bouvry werd tweede, Ruben Boons derde.

Roeselarenaar Dieter Vandriessche mag de witte trui aantrekken, als eerste leider in de Beker van België, de blauwe trui als beste jongere is voor Gianni Marchand uit Aartrijke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier