Flore Stappers uit Oostkamp nu ook Europees kampioen op de 200 meter

27/08/16 om 23:49 - Bijgewerkt om 23:49

Op de derde Deaf Youth Athletics, de Europese junior atletiekkampioenschappen voor dove en slechthorende atleten in het Duitse Karlsruhe, behaalde Flore Stappers uit Oostkamp goud op de 200 meter bij de U23.

Flore Stappers uit Oostkamp nu ook Europees kampioen op de 200 meter

Flore Stappers won opnieuw. © Facebook

Ze finishte in 26'07'' of bijna een seconde sneller dan de Russische Elena Bodakina. Een andere Russische atlete Alena Filiushkina (27'17'') eindigde derde. Flore kampte op het EK met een lichte enkelblessure. Haar tijd op de 200 meter was geen nieuw nationaal record, maar wel voldoende voor het goud. Donderdag liep ze in Karlsruhe ook al naar de eerste plaats op de 100 meter.

Flore Stappers (21) is aangesloten bij de Koninklijke Sport Kring Doven Brugge (KSDB) en FLAC, Flanders Atletiekclub kern Oostkamp. Met de twee Europese titels doet ze beter dan vorig jaar, waar ze twee keer tweede werd. De atlete hoopt tegen 11 september verlost te zijn van haar lichte blessure, want dan neemt ze deel aan het BK junioren en beloften in Nijvel.

(ACR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!