FIFA huldigt Michel D’Hooghe in Knokke voor 25 jaar voorzitterschap Medische Commissie

© BELGA
Redactie KW

Michel D’Hooghe is vrijdag ter ere van zijn 25-jarig voorzitterschap van de Medische Commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA in Knokke-Heist in de bloemetjes gezet. Een trotse D’Hooghe blikte er terug op een rijke carrière.

“Er zit heel wat evolutie in de voetbalgeneeskunde. In mijn begindagen als sportarts was het enkel belangrijk of een speler al dan niet kon spelen. Men keek dus alleen naar de behandeling van de blessure. Dankzij de hulp van de FIFA is dat nu niet meer het geval. Alles werd uitgebreid en men bekijkt de voetbalgeneeskunde nu vanuit tal van ooghoeken”, schetste Michel D’Hooghe kort de evolutie van de geneeskunde in het wereldvoetbal.

Dopingcontrole

“Momenteel concentreren we ons met de Medische Commissie op een aantal pijlers. Onze strijd tegen doping is begonnen in de jaren zeventig. Momenteel zijn we aangekomen bij de introductie van het biologisch paspoort, dat in 2011 voor het eerst getest werd op het WK voor clubs. Op de Confederations Cup en het WK in 2014 moeten alle spelers een biologisch profiel voorleggen. Daarnaast voeren we nog 30.000 dopingcontroles per jaar uit. Om dat alles mogelijk te maken, was een betere wetenschappelijke benadering absoluut nodig.”

(Belga, foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier