Fien Callens en Maud Catry Belgisch kampioen beachvolley, Catry ook opgeroepen voor nationale ploeg

Redactie KW

Fien Callens uit Dentergem en Maud Catry uit Kortrijk kroonden zich zondagavond op het strand van Knokke-Heist tot Belgisch kampioen beachvolley bij de dames.

In de finale haalde het West-Vlaamse duo het met 21-15 en 21-17 van Van Bree-Verstrepen. Het brons was voor Gielen Dovogja. Marta Sobolska mocht met Mählmann, die met een wildcard het finaleweekend bereikte, als vierde mee op het podium.

Favorieten Ward Coucke en Tom Van Walle pakten op het strand van Nikkis World voor de derde opeenvolgende keer de Belgische titel beachvolley bij de heren. Ze wonnen de finale van het duo Dries Koekelkoren en Aljosa Urnaut. De broers Louis en Lander Vandecaveye uit Bellegem pakten brons. In de kleine finale haalden ze het met 2-1 van Coenen-Vermeeren.

Catry naar EK in Zwitserland en Duitsland?

Maud Catry vervangt bovendien Gwendoline Horemans in de nationale selectie die het komende EK volleybal in Zwitserland en Duitsland (6-14 september) voorbereidt. Catry vervoegde de nationale vrouwenploeg maandag op training in Leuven. Gwendoline Horemans heeft aangegeven het liever even rustig aan te doen en ziet daarom af van de komende EK-campagne. België is op het EK in groep B ingedeeld met Italië, Zwitserland en Frankrijk. De poulematchen worden in het Zwitserse Zürich gespeeld.

(DM/Belga)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier