FC Izegem kan als enige West-Vlaamse club winnen in derde klasse A

Redactie KW

In derde nationale A werd, op één wedstrijd na, zaterdagavond een volledige speeldag afgewerkt. FC Izegem behaalde een belangrijke zege in de strijd om het behoud.

De dertigste speeldag zal niet de geschiendenisboeken ingaan als de avond van de West-Vlaamse overwinningen. Alleen FC Izegem hield de drie punten thuis tegen degradatieconcurrent VW Hamme, dat nu nog zes punten meer heeft dan Izegem. Het vijftiende geklasseerde Olsa Brakel telt vier punten meer.

VV Coxyde en Torhout 1992 KM moesten zich zaterdagavond tevredenstellen met een puntendeling. In eigen huis raakte de kustploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Olsa Brakel, terwijl Torhout 1-1 gelijkspeelde op het veld van Verbroedering Geel-Meerhout.

Het zo goed als veroordeelde SC Wielsbeke leed dan weer een 2-4 thuisnederlaag tegen Dessel Sport, terwijl Racing Waregem met 1-0 verloor bij Capellen, dat nu acht punten meer heeft dan rode lantaarn Wielsbeke. Racing Waregem krijgt op de elfde plaats het gezelschap van Torhout KM.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier