Fanny Lecluyse verlaat Moeskroen en Franstalige Zwembond

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Fanny Lecluyse verlaat haar club Moeskroen en de Franstalige Zwembond voor de Vlaamse Zwemfederatie. De zwemster heeft nog geen nieuwe club gekozen, zo liet ze donderdag weten. De Franstalige Zwembond reageert teleurgesteld.

Fanny Lecluyse, teleurstellend op de afgelopen Olympische Spelen, heeft beslist om van omgeving te veranderen. “Fanny wil een nieuwe trainingsfilosofie volgen”, verklaarde Horatiu Droc, die 10 jaar haar coach was. “In het bijzonder met buitenlandse stages. Maar als clubtrainer is het voor mij onmogelijk tien dagen te vertrekken voor een stage. Het werd voor haar lastig om te trainen met veel jongere zwemmers, de eenzaamheid begon te wegen”.

Fanny Lecluyse meldde dat ze samen met enkele zwemmers van verschillende clubs zou trainen in Wachtebeke. “Ik heb nog geen nieuwe club gekozen”, verklaarde ze. “Meer kan ik nu nog niet zeggen.”

“Brutaal en ongemanierd”

De technisch directeur van de Franstalige Zwembond, Philippe Midrez, is niet te spreken over het vertrek van Lecluyse. “Ik vind de manier waarop vrij brutaal en zelfs ongemanierd”, zo reageerde Midrez. “Twee weken geleden op het EK in Chartres verzekerde ze ons nog het volledige vertrouwen te hebben in haar trainer Horatiu Droc en dat er geen problemen waren.”

In 2011 haalde Lecluyse brons in de 200m schoolslag op het EK kortebaan in Szczecin. Op de afgelopen Olympische Spelen werd ze in de reeksen uitgeschakeld. Twee weken geleden eindigde ze vierde in de finale van de 200 meter schoolslag op het EK kortebaan in Chartres.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier