Failliete vzw Basket-Team Wevelgem moet nog lening aan gemeente terugbetalen

Redactie KW

De gemeente Wevelgem stond in 2002 borg voor een lening die de vzw Basket-Team Wevelgem is aangegaan om de club op dat moment in leven te houden. „Een nieuwe lening werd door de bank geweigerd, waardoor bestuursleden Peter Douchy, Joost Vercruysse, Koen Douchy en Luc Vannevel bij de gemeente aanklopten. We hebben toen beslist om borg te staan voor die lening ter waarde van zo’n 125.000 euro”, aldus burgemeester Jan Seynhaeve.

Voorwaarden: het bedrag moest terugbetaald worden voor 31 december 2006 en de vier bestuurders stonden ten persoonlijke titel ook borg. Maar op 1 januari 2007 bleek evenwel dat de vzw niets terugbetaald had, waardoor de gemeente de 125.000 euro moest ophoesten. Een afbetalingsplan tussen de gemeente en de club liep ook al faliekant af.

Burgemeester stuurt deurwaarder naar gemeenteraadslid van eigen partij

Zo zat er voor de burgemeester niets anders op dan een deurwaarder naar de vier bestuursleden te sturen. Dus ook naar een eigen gemeenteraadslid, want Peter Douchy – tot voor kort voorzitter van de vzw Basket-Team Wevelgem – zetelt in de raad voor meerderheidspartij CD&V. „Persoonlijke banden spelen in deze kwestie geen rol : het is een zaak van de gemeente tegen die vier mensen.”

Intussen is een vijftal ex-spelers van de tweedeklasser van plan naar de rechtbank te trekken om zijn vrijheid te herwinnen en dus zonder problemen voor een andere club te kunnen spelen. In de marge raakte ook bekend dat toen Angelo Flanders in Schotland ging testen en misschien niet meer ging terugkeren, BT Wevelgem Raimundas Petrauskas, ex-speler, contacteerde met de vraag of hij niet wou terugkeren. De Litouwer, die boter bij de vis wou, weigerde uiteindelijk. (mvdr)

Wat vindt u van deze kwestie? Laat een reactie na op dit artikel. (Klik op reageer, onderaan het artike)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode De Leie) van 12 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier