Fabian Cancellara oppermachtig in E3 Harelbeke

Redactie KW

De Zwitser Fabian Cancellara pakte zaterdag in de E3 Harelbeke met een serieus nummer uit en zette de wedstrijd voor een tweede maal op zijn palmares. Hij lijkt opnieuw de enige favoriet voor de Ronde van Vlaanderen en Paris-Roubaix.

De 54ste E3 Harelbeke werd gekleurd door een vroege vlucht met onder andere Sep Vanmarcke en Stuart O’Grady. Op de Taaienberg ging een groepje met Jurgen Roelandts, Heinrich Haussler en Niki Terpstra in de tegenaanval, maar ze zouden al rap in een figurantenrol geduwd worden. Fabian Cancellara, die al een viertal keer met pech had af te rekenen gekregen, zette op 35 km van het einde op de Oude Kwaremont aan en duldde geen tegenstand meer. De Zwitser van Team Leopard reed als een stoomtrein de boel aan flarden en raapte de vroege vluchters een voor een op.

Op 16 km van het einde besloot hij ook van deze metgezellen afscheid te nemen. Bram Tankink probeerde zijn wagonnetje nog aan te pikken, maar de Nederlander verkrampte van kop tot teen. Der Fabian liep seconde per seconde uit en won de E3 Harelbeke voor een tweede maal voor Jurgen Roelandts en Vladimir Gusev.

De in Kortrijk geboren Sep Vanmarcke eindigde op een verdienstelijke vierde plaats. Hij was mee in de vroege vlucht en reed vanaf de Paterberg een tijdlang alleen op kop van de koers. “Ik ben op de Paterberg op mijn tempo naar boven gereden. Toen ik boven kwam, zat ik plots alleen. Ik ben dan maar blijven doorgaan, maar toen de trein kwam met Cancellara wist ik genoeg. Ik heb toen Heinrich Haussler nog wat bijgestaan, maar tegen de machtsontplooiing van Cancellara was vandaag niet veel te doen. Hoe ik zijn prestatie in een woord kan omschrijven? Zot!” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier