Extra tribune KV Oostende pas klaar op 15 september

KVO versloeg wel Eendracht Aalst in een oefenduel, met 3-0.

Slecht nieuws wat de aanpassingswerken van het Albertparkstadion betreft. De nieuwe tribune, die er moet komen naast de hoofdtribune, zal door het laat reageren van het stadsbestuur, pas tegen 15 september gebruiksklaar zijn. Dat betekent dat KV Oostende een uitzonderingsmaatregel moest aanvragen bij de Belgische Voetbalbond. Het betekent ook dat KVO, voor de tweede wedstrijd tegen Club Brugge, minstens 1.000 kaartjes minder kan verkopen.

Goals van Mushekwi, Brillant en Foket

Dan was er sportief toch beter nieuws zondag, KVO versloeg Eendracht Aalst. Nochtans konden beide ploegen in een bijzonder zwakke en tempoloze eerste helft niet scoren. De betere kansen waren voor de bezoekers, maar KVO-doelman Kudimbana stond twee keer op de juiste plaats. Testspeler Nyasha Mushekwi, uit Zimbabwe, maar actief in Zuid-Afrika, miste voor KVO een open kans, voor een leeg doel. Net voor de rust ging een center van Brouckaert nipt voorlangs. Na de rust had KVO onmiddellijk succes. Op center van Brouckaert opende Mushekwi de score. De wedstrijd kabbelde verder en twintig minuten voor tijd kopte Brillant binnen, na corner van Brouckaert. Net voor tijd zorgde nieuwkomer Foket, voor de 3-0, nu na terugleggen van Mushekwi. Woensdag speelt KV Oostende in Jabbeke tegen Brussels.