Ex-manager Power Wevelgem wordt jeugdcoördinator bij Olbak-Bissegem

Redactie KW

Nadat Wouter Van Hoorne zijn taken als jeugdcoördinator wou terugschroeven, moest BBC Olbak-Bissegem op zoek naar een vervanger. Het vond die in Markenaar Guy Vervaeke, ex-trainer van Olbak maar vooral gekend als ex-manager van het opgedoekte Power Wevelgem.

Guy Vervaeke heeft een verleden als coach van onze club, van Power Wevelgem en Frisa Kortrijk. Al sportief manager bracht hij Power Wevelgem en BC Doornik naar eerste nationale. Van 2003 tot 2010 was hij voorzitter van de Profliga en lid van de hogere basketinstanties op Europees niveau. Hij is nog altijd Euroleague-vertegenwoordiger van België.”

“Mijn interesse in basket en de actuele coachingtechnieken heb ik constant op peil gehouden, ook via de Euroleague. Als jeugdcoördinator bij Olbak-Bissegem wil ik mijn ervaring en mijn telefoonboek ter beschikking stellen van de club.”

“Overleggen met coaches, misschien clinics organiseren, basketbagage bijbrengen, stages, oefenwedstrijden voorzien, de taak is ruim. Ik zie nog elke week 10 tot 15 matchen via internet, bekijk dvd’s, ik ben dus goed geïnformeerd op veel gebied. De uiteindelijke bedoeling is het niveau van de club verder te verhogen”, aldus Guy Vervaeke.

(SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier