Eventing Waregem-Nokere bereidt nationale ploeg voor op EK Malmö

Redactie KW

De eventing van Waregem-Nokere is een jaarlijkse traditie.

Niet alleen het Belgisch Kampioenschap voor 6- en 7-jarige paarden kwam zich testen. Ook de nationale selectie voor het Europees kampioenschap tekende dit jaar present. Meer dan 10.000 mensen kwamen dan ook een kijkje nemen op en rond het kasteeldomein baron Casier.

Voorbereiding EK

Bondscoach Mark Philips schat de eventing van Waregem-Nokere naar waarde. Hij vroeg de organisatie om extra inspanningen te doen zodat de wedstrijd kan dienen als voorbereiding voor het Europees kampioenschap in Malmö.

Team

In het team onder andere Lisa Sabbe. De amazone uit Lo-Reninge is een nieuw gezicht. Hier komt ze vooral vertrouwen opdoen. Joris Van Springel komt ook in actie met Lully des Aulnes. Zijn 14-jarige Ruin heeft vorig jaar nog de Olympische cross gelopen. En dit is een ideale voorbereiding op het EK in Zweden.

Grote afwezige in de EK-selectie is Karin Donckers. De Antwerpse zet alles op de wereldspelen volgend jaar en de Olympische Spelen in 2016. Het EK in het Zweedse Malmö vindt plaats van 29 augustus tot 1 september.

(S.V./E.D.)

Eventing Waregem-Nokere bereidt nationale ploeg voor op EK Malmö

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier