Europees avontuur van Hermes Oostende is ten einde

Yana De Leeuw en Tania Schatow kunnen Pyziolek niet afblokken. (Foto Bart)
Redactie KW

Het Poolse Wroclaw is het eindstation geworden van de Europese campagne van Hermes Oostende. Het team van Yellow Tiger Frauke Dirickx won vorige week met 0-3 in Oostende en was ook vanavond enkele maatjes te groot.

De kwalificatie voor de achtste finales van de Challenge Cup was voor Hermes Oostende een succes. De kustploeg haalde het in de vorige rondes vlot van het Bosnische OK Gacko en Nederlandse Irmato Weert, maar botste met Impel Wroclaw toch op een sterkere tegenstander.

Poolse kwalificatie nooit in gevaar

De Poolse ploeg van Yellow Tiger Frauke Dirickx won vorige week met duidelijke cijfers in Oostende en nam ook in eigen zaal de beste start. Bij de eerste technische time-out stond Hermes al 8-4 in het krijt. De Poolse meisjes gingen op hun elan verder en via 19-12 en 22-16 leek een vlotte setwinst in de maak. Toch spartelde de groen-gele formatie nog tegen. Oostende vocht terug tot 23-20, maar daarna maakte de thuisploeg het af: 25-20.

Impel Wroclaw had nog een setje nodig om de kwalificatie veilig te stellen. Hermes kon het tempo volgen tot 8-6, maar keek bij de tweede technische time-out alweer tegen 16-9 aan. Frauke Dirickx en co werden niet meer bedreigd en stoomden via 22-13 door naar 25-17 en dus 2-0 in sets.

Pijnlijke derde set

Hoewel de kustploeg in de eerste twee sets nog goed meespeelde, leek de derde set net als vorige week een echte afstraffing te worden. Pas bij 10-0 kon Hermes de eerste puntjes laten optekenen. Wroclaw ging onverstoorbaar door en kon via 14-5 en 21-9 de grote kloof aanhouden. De derde set eindigde uiteindelijk op 25-12.

Veel tijd om te bekomen van de Poolse trip heeft Oostende niet. Zaterdagavond ontvangt het in eigen huis VDK Gent, dat een stevige concurrent is in de strijd voor een play-offticket.

(AD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderne, edities Het Wekelijks Nieuws Kust en De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier