Europa League: Club Brugge wint overtuigend met 2-0 van Maribor

(UPDATE) Club Brugge heeft donderdagavond op de openingsspeeldag in groep H van de Europa League in het Jan Breydelstadion de Sloveense landskampioen Maribor met 2-0 geklopt. Vadis en Dirar zorgden in de eerste helft voor de doelpunten.

Club Brugge wilde snel korte metten maken met Maribor en de thuisploeg trok in de beginfase van de wedstrijd dan ook ijverig naar voren. Het Jan Breydelstadion was nog aan het vollopen toen Vadis na zeven minuten de openingstreffer voorbij Handanovic knalde. De bezoekende defensie was duidelijk niet al te stevig en dat zette Dirar na 24 minuten nog maar eens in de verf toen hij alle tijd kreeg om de 2-0 tegen de netten te trappen.

Tweede helft

Na de rust verwaterde het spel. Club speelde nog wel een handvol kansen bij elkaar, maar het was duidelijk niet het dagje van Akpala. De voormalige topschutter verkwanselde een handvol kansen, waardoor de 2-0 op het bord bleef.

Groep H

In de andere wedstrijd in Groep H won het Portugese Braga, vorig seizoen verliezend finalist in de Europa League, met 1-3 op het veld van de Engelse tweedeklasser Birmingham.

In de stand komt Braga aan de leiding met drie punten, gevolgd door Club Brugge (3), Birmingham (0) en Maribor (0).