Ernest Nfor (KV Kortrijk) op de vuist met CEO Patrick Turcq

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Ernest Nfor heeft zich bij KV Kortrijk van zijn smalste zijde laten zien.

Ernest Nfor is bij KV Kortrijk na het vorige seizoen persona non grata geworden. De Kameroense international lag aan de basis van de spelersstaking voor een grotere bekerpremie, later dat seizoen weigerde hij een boete van 50 euro te storten in de spelerskas. Dat had tot gevolg dat Nfor dit seizoen niet meer welkom is. Nfor ging vorige week testen bij Neftchi Bakoe uit Azerbeidjan. Hij kreeg er een positieve evaluatie, Bakoe deed een bod van 100.000 euro. Maar CEO Patrick Turcq weigerde voor dat bedrag aan een transfer mee te werken.

Bedreigingen en slagen

“Ik vond het bod van Bakoe ontoereikend omdat twee clubs in België het dubbele wilden geven”, bevestigt Patrick Turcq. “Ik legde hem rustig uit dat ik daarom dat bod van Bakoe niet kon aanvaarden. Daarop stak Ernest in een blinde woede uit.” Patrick Turcq was woensdag nog altijd niet bekomen van de gebeurtenissen. “Ik heb geen weet dat er bij een andere eersteklasser een CEO en zijn familielieden al doodsbedreigingen hebben gekregen ook”, zegt hij. “Hij viel mij aan, gelukkig kon ik hem nog wat van mij afhouden, zodat hij niet kon uithalen met zijn vuisten. Twee mensen hebben ons uit elkaar moeten halen. Daarop trok Ernest richting het trainingsveld van de A-kern. Op dat moment wist Hein niet wat er in de burelen was voorgevallen. Ernest stak daar tegenover Hein ook een scheldtirade af.”

“Dit is enorm jammer”, besluit Patrick Turcq. “Blijkbaar is Ernest vergeten dat zowel Hein als ikzelf hem terughaalden uit de B-kern van Zulte Waregem en hem de kans gaven om bij ons zijn carrière weer nieuw leven in te blazen.”

(CDW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier