Ernest Nfor (Ex-KV Kortrijk): “Ik zou graag terugkeren”

Redactie KW

Ernest ‘Webnje’ Nfor was vorig seizoen bij KV Kortrijk een van de smaakmakers maar werd door AA Gent, door wie Nfor was uitgeleend, in het tussenseizoen teruggeroepen. Maar na een prima voorbereiding komt de spits bij Gent nog amper aan spelen toe. Er gaan stemmen op dat Nfor tijdens de winterstop opnieuw zou terugkeren naar KVK.

„Nee, het is momenteel niet zo aangenaam”, steekt de Kameroense spits van wal. „Hoe de situatie kan verbeteren ? Afwachten is de boodschap. Ik kan eigenlijk weinig over mijn situatie bij AA Gent zeggen. In voetbal kan het snel gaan, ik moet gewoon wachten op mijn kans en die dan met beide handen grijpen.”

Er blijkt interesse te zijn van KV Kortrijk, de club waarmee je vorig seizoen kampioen werd in tweede klasse ?

„Ik heb dat ook gehoord, maar dat zijn niet meer dan geruchten. Kijk, het is niet aan Nfor om met Kortrijk te gaan praten. Zij moeten met de verantwoordelijken van Gent rond de tafel gaan zitten. Ik heb hier nog een contract tot 2011 (Nfor verlengde eind september zijn contract, dat in juni 2009 afliep, met twee seizoenen, red.). Nee, ik heb geen spijt dat ik mijn contract hier heb verlengd. Ik heb nooit spijt van de beslissingen die ik neem, ook al vallen die minder positief uit. Je leven bestaat uit keuzes en die kunnen positief of negatief uitdraaien. Als het wat minder is, moet je naar oplossingen zoeken om die negatieve keuzes te boven te komen.”

En die oplossing is een transfer naar een andere club ?

„Dat is een mogelijkheid. Terugkeren naar KV Kortrijk zou erg leuk zijn, maar wordt het een andere club, dan is dit ook oké. Kijk, voetbal is mijn passie. Daarom wil ik gewoon altijd spelen. Mocht AA Gent me tijdens de winterstop aan een tweedeklasser willen uitlenen, zou ik ook gaan. Als ik maar kan voetballen.”

Een terugkeer van Ernest Nfor naar KV Kortrijk zou dus een goede zaak zijn.

„Natuurlijk zou ik content zijn als ik opnieuw voor Kortrijk zou kunnen voetballen. Maar dat heb ik niet in de hand. Ik wist aanvankelijk zelfs niet dat Kortrijk interesse in mij toonde. Ik kreeg dat nieuws te horen via een Kortrijksupporter, die me sms’te en hoopte dat het nieuws op Teletekst over mijn terugkeer naar KVK juist zou zijn. Mijn manager is er ook van op de hoogte, maar hij zal wel alles afwegen en uitkijken wat voor mij het beste is.”

Je volgde vorige week woensdag de bekermatch tussen Kortrijk en Standard. Je werd enorm toegejuicht door de fans van KV Kortrijk, toen je de tribune naar beneden kwam.

„Dat was enorm leuk. In het Guldensporenstadion ben ik Ernest Nfor hé. Daar weten de mensen wat ik kan, wat ik waard ben. Ze ontvangen me in Kortrijk als a king. Het is erg aangenaam om te merken dat de mensen daar me nog niet vergeten zijn. Ik heb met KV Kortrijk een enorm mooie periode beleefd, ik denk er nog vaak aan terug. Ja, bijna iedere dag. Als ik wat down ben, dan kijk ik zelfs naar videofragmenten van KV Kortrijk.”

Is het niet vreemd om als speler van AA Gent met een rood-wit sjaaltje de partij te volgen ?

„Ik was daar op uitnodiging van KV Kortrijk, ik kan dan toch moeilijk een blauw-witte sjaal dragen ? Als je geïnviteerd wordt bij Fortis, ga je toch ook niet met een sjaal van VDK binnen ? Ik heb in ieder geval nog niks gehoord van de club zelf, dus ze zullen daar wel niet zwaar aan tillen.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 28 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier