Eric De Rocker krijgt Brugse trofee voor sportverdienste

Redactie KW

Tim Ureel ontving de jeugdtrofee.

In de Magdalenazaal werden maandagvond de Brugse kampioenen gehuldigd. Roeier Hannes Obreno werd door het Verbond van de Brugse sportjournalisten verkozen tot Sportman, onder meer door zijn vierde plaats op de Olympische Spelen in Rio. Triatlete Gina De Boeck (Triatlon Brugge Team) werd gehuldigd als Sportvrouw, voor onder meer een eerste plaats op de Haventriatlon in Zeebrugge. Club Brugge werd sportploeg van het jaar. Blauw-zwart behaalde vorig seizoen na elf jaar de Belgische landstitel.

De trofee voor sportverdienste ging door de Brugse sportraad naar Eric De Rocker, hij was in het verleden actief in het basketbal, powerliften en gewichtheffen en is nu nog steeds als master bezig met atletiek bij Olympic Brugge. De andere genomineerden waren Patrick Danneels (hengelsport), Wouter Decock (ultralopen) en Marc Degryse (gewezen voetballer).

Tim Ureel (Shiva Full Contact Brugge) behaalde in zijn sport Ryukyukan Karate twee keer goud, op een tornooi in ons land en in Frankrijk. De Rocker en Ureel kregen een trofee van de hand van Brody Neuenschwander.

Verder werden diverse kampioenen individueel en in ploeg in de bloemetjes gezet, was er een attentie voor Joke Meire (Olympic Brugge) als verdienstelijke jeugdtrainer en werd Leona Daveloose-Dumon, nog steeds actief bij Turnkring Rust-Roest Brugge, op 88-jarige leeftijd gelauwerd omdat ze veertig jaar geleden de trofee van sportverdienste kreeg. Zij kreeg een ruiker van sportschepen Annick Lambrecht die afscheid neemt van haar functie en naar Brussel trekt. De schepen werd op haar beurt bedankt door de mensen van de sportdienst en de sportraad.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier