Emma Plasschaert derde op de Worldcup Sailing in Melbourne

© Marina Garcia/Sailing Energy/World Sailing
Redactie KW

Emma Plasschaert, VVW Inside Outside Oostende, was als enige Belgische zeilster nog actief in de medailleraces te Melbourne. Eerder eindigden Maité Carlier (11de) en Wannes Van Laer (14de) hun wedstrijd want enkel de eerste tien mogen aan de medalrace deelnemen waar dan ook het dubbele van de punten te verdienen zijn.

Voor deze medalrace stond Emma Plasschaert op de vierde plaats met vier punten achterstand op de Italiaanse Silvia Zennaro. Ook telde ze een voorsprong van vier punten op de Poolse Agata Barwinska.

De medalrace in de Laser Radial-klasse verliep in vrij zware omstandigheden met veel wind. Emma Plasschaert eindigde op de medalrace op de vierde plaats maar de Italiaanse kreeg een penalty in het laatste kruisrak en viel van de zesde plaats terug naar de negende stek. Meteen kon Emma Plasschaert over Zennaro wippen. Zo behaalde ze in Melbourne een bronzen medaille. Meteen betekent dit resultaat een mooie start van het nieuwe seizoen. De Nederlandse Marit Bouwmeester won in Melbourne, de Deeense Anne-Marie Rindom eindigde als tweede.

Volgende week nemen Emma Plasschaert en Maité Carlier deel aan Sail Sydney . Begin januari trekt dan de volledige Belgische ploeg naar de eerste worldcup-race van 2017 in Miami.

Tekst en foto: Peter Rossel

Emma Plasschaert derde op de Worldcup Sailing in Melbourne
© Pedro Martinez/Sailing Energy/World Sailing

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier