Elizabeth Armitstead wint Gent-Wevelgem voor dames

Redactie KW

Voor het eerst rijden ook de elite dames hun Gent-Wevelgem. Met onder meer Kristen Wild, Elizabeth Armitstead en Evelyn Arys kan de organisatie rekenen op een sterk deelnemersveld ondanks de Wereldbekerwedstrijd in Italië.

In een snelle beginfase blijven de rensters heel lang samen. Pas in de heuvelzone zien we een ijzersterke Elizabeth Armitstead van AA Drink die het peloton aan flarden rijdt. Alleen Liesbeth De Vocht van Rabo Women kan volgen. Maar het tempo van Armitstead ligt te hoog en op de Kemmelberg moet De Vocht er af.

Achter Armitstead vormt zich een groep van 5 dames op 40 seconden van de Britse kampioene. Daarbij 2 duo’s: Wild en Daams voor AA Drink en De Vocht en Slappendel voor Rabo Women samen met de Deense Nostvold.

Maar mede door het afstopwerk van een heel sterke AA-Drink ploeg draait het niet goed rond bij de achtervolgers en worden ze terug bijgehaald door een grote groep van 30 rensters. De voorsprong van Armitstead komt niet meer in gevaar. De Britse wint na een solo van 25 kilometer.

Voor de tweede plaats zonderen deze 3 zich af en zo wordt Iris Slappendel 2de voor Jessie Daams. Eerste West-Vlaamse wordt Ine Beyen op een 28ste plaats.

Elizabeth Armitstead wint Gent-Wevelgem voor dames

Bekijk hier de reportage

(SVN/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in Sport West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier