Eli Iserbyt behoudt leidersplaats in Wereldbeker

Redactie KW

Eli Iserbyt uit Bavikhove eindigde bij de juniores in Koksijde als zesde en blijft zo aan de leiding in de tussenstand van de Wereldbeker. Thomas Joseph uit Kemmel werd 18de, Nick Van de Kerckhove uit Oostkamp 23ste.

Iserbyt was tevreden, al had er zonder pech meer ingezeten. “Ik startte snel, omdat het op een zandparcours belangrijk is om vooraan te rijden. Tot halverwege koers verliep alles perfect, maar toen de Tsjech Toupalik over de kop ging, kon ik hem niet meer ontwijken. Daarna was ik voortdurend op achtervolgen aangewezen, maar bleef ik voortdurend op dezelfde achterstand hangen. Winst was hier niet mogelijk, maar ik had toch zeker meegestreden voor een podiumplaats. Ik ben ook blij dat ik toch nog de leiderstrui in de Wereldbeker behoud. De komende twee weekends blijf ik uit competitie.”

Thomas Joseph moest als lid van de B-ploeg helemaal achteraan starten en werd 18de. “Ik ben niet tevreden. Ik had net zoals de voorbije weken last aan de milt en ook een beetje aan de rug. Het was hier sowieso al een moeilijke wedstrijd door die start, maar door die steken vlotte het helemaal niet.”

Nick Van de Kerckhove, die eveneens achteraan moest starten, was dan weer heel tevreden met zijn 23ste stek. “Ik moest van ver terugkomen en eindig in dit internationale deelnemersveld toch tussen de mensen. Ik reed vooral heel goed door het zand en ook dat was een geweldige opsteker.” (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier