Eidur Gudjohnsen (Club Brugge) bouwde 5 miljoen euro schulden op

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Een Luxemburgse bank eiste onlangs 5 miljoen euro voor schulden die de Clubspeler via foute beleggingen had gemaakt in IJsland. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

In zijn thuisland zou Gudjohnsen een schuldenput van 5 miljoen euro gegraven hebben met een reeks foute beleggingen. Toen IJsland enkele jaren geleden getroffen werd door de financiële crisis, smolt het kapitaal van de voetballer als sneeuw voor de zon. Voor de Luxemburgse poot van de Kaupthing bank werd een zogenaamde ‘bad bank’ opgericht, die de ongezonde kredieten overnam. Die Luxemburgse bank, Pillar Securitisation, drong er al enige tijd bij Gudjohnsen op aan om zijn schulden af te betalen.

“Geen grote spaarder”

Met weinig succes. Nochtans heeft Gudjohnsen de afgelopen jaren veel geld verdiend. De aanvaller speelde bij Europese topclubs zoals FC Barcelona, Monaco en Tottenham. Maar de IJslander is nooit een grote spaarder geweest. Zo bekende hij in 2003, toen hij bij Chelsea speelde, aan de Britse pers dat hij in enkele maanden tijd 400.000 Britse pond (nu 470.000 euro) had vergokt. In oktober 2012 stapte de voetballer over naar Cercle Brugge, om in januari de overstap te maken naar Club Brugge.

Geldspoor gevolgd

De Luxemburgse schuldeisers volgden in zijn spoor. Een maand na zijn overstap klopte Pillar Securitisation aan bij het Belgische gerecht. Omdat de bank vernomen had dat hij nu bij Club Brugge speelde, stapte ze in ons land naar de Brugse beslagrechtbank. De rechter liet beslag leggen op het riante loon van Gudjohnsen. “De hele zaak is intussen van de baan. Eidur zat met de bank rond de tafel en is tot een akkoord gekomen”, zegt Klaus Van Isacker, woordvoerder van Club Brugge.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier