Eersteprovincialer VG Oostende gaat in vereffening

Redactie KW

Hoewel de toekomst er weer een stukje rooskleuriger leek uit te zien voor het Oostendse ‘Vanneste Genootschap’, valt het doek nu onverwacht toch nog voor VGO.

De afgelopen maand was er terug positief nieuws bij VG Oostende. In samenspraak met de Stad werd Geert Meesschaert, gewezen scheidsrechter in eerste klasse, bereid gevonden om de eersteprovincialer te steunen. Er werd een nieuwe structuur opgezet met meerdere nieuwe bestuursleden die vandaag woensdag op de algemene vergadering zouden worden aangesteld, er was een budget dat voor dit seizoen in evenwicht was, én belangrijker nog, er was een duidelijke visie met aandacht voor de jeugd.

“Enkele onverwachte zaken”

Maar de laatste dagen kwamen enkele onverwachte zaken aan de oppervlakte, waardoor verder werken onmogelijk wordt. Wat die zaken precies inhouden, is de redactie niet bekend. De Stad Oostende, die ook de nodige inspanningen wilde doen, en Geert Meesschaert en Mario Boone kwamen dinsdag tot de conclusie dat door deze onoverkomelijke problemen VGO verder in stand houden zinloos zou zijn.

Jeugd naar KVO en Union Zandvoorde?

In de loop van de dag werd samen gezeten met KVO en Union Zandvoorde om een oplossing uit te werken voor de 170 jeugdspelers van VGO. Beide ploegen toonden zich bereid om hieraan mee te werken en om snel samen naar een geschikte oplossing te zoeken. De Stad Oostende zal samen met bovengenoemde partners de komende dagen een overeenkomst uitwerken om huidig seizoen te overbruggen. Ook de voetbalbond zal hier nauw worden bij betrokken.

Trainers, afgevaardigden en medewerkers van de club werden op de hoogte gebracht van de situatie. Van zodra de praktische modaliteiten bekend zijn, zal er een bijeenkomst met de ouders worden georganiseerd.

(FRO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier