Eerste West-Vlaamse beachvolleybalclub opgericht

Redactie KW

Torhoutenaars Stijn Dejonckheere en Steven Hollez, die vorig jaar bij Prefaxis Menen speelden, boekten vorige zomer mooie resultaten in het zand. Dit jaar hebben ze samen de eerste West-Vlaamse beachvolleybalclub opgericht: WestBeachVolley.

Het idee kwam vorig jaar tot stand wanneer het duo Hollez-Dejonckheere veel trainde met andere West-Vlaamse ploegen. Deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap brengt veel kosten met zich mee en dit vormt veelal een drempel voor talentvolle teams om zich in te schrijven. Door deze kosten te centraliseren wil WestBeachVolley die teams de kans geven om deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap.

3 teams

Op 21 mei wordt de eerste manche gespeeld in Brussel. Dit jaar bestaat de club uit 3 herenteams: Steven Hollez & Maarten Vaneenooghe; Lander Vandecaveye & Louis Vandecaveye en Kristof Vroman & Jelle Sinnesael. Stijn Dejonckheere neemt dit jaar niet deel omdat hij opgeroepen is voor de nationale ploeg. In de toekomst wil de club zich uitbreiden door ook vrouwenteams onder zijn hoede te nemen.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier