Eerste provinciale kampioenschappen wielrennen voor de jeugd bekend

© VDB
Redactie KW

Donderdagavond vond in Schiervelde (Roeselare) een openbare veiling plaats voor de toewijding van de provinciale kampioenschappen wielrennen voor de jeugd in 2014. Aanwezige clubs mochten een bod doen. Het hoogste bod kreeg het PK toegewezen.

Vooraf stond al vast dat het PK tijdrijden 2014 naar jaarlijkse traditie zal plaatsvinden in Ruddervoorde-Sint-Godelieve, vermoedelijk op dinsdag 8 april. Ook het PK op de weg voor de beloften was al toegewezen aan Wielerclub Apegem Sportief van Ruddervoorde-Sint-Godelieve, aangezien de club een driejarig contract met de wielerbond afgesloten heeft.

Dames in Hulste (elite) en Heule (jeugd)

Het PK op de weg voor dames elite vindt op 6 september 2014 plaats in Hulste. Het PK op de weg voor dames jeugd zal dan weer doorgaan op 16 maart 2014 in Heule bij Kortrijk. Het bod van Boezinge bleek niet hoog genoeg om dat van Heule te overtreffen.

Elite met contract in Izegem

Ook het PK voor eliterenners met contract werd intussen toegewezen. Ook volgend jaar – 11 september 2014 – kunnen onze West-Vlaamse broodrenners voor de provinciale titel strijden, ter gelegenheid van Izegem Koerse.

Nog geen andere PK’s

Voor de organisatie van de andere provinciale kampioenschappen op de weg – eliterenners zonder contract, nieuwelingen, juniores, aspiranten en amateurs/masters – werd nog geen kandidaat gevonden.

Op 29 mei 2014 vindt in West-Vlaanderen ook een Vlaams kampioenschap voor nieuwelingen plaats. Ook hiervoor is de bond nog op zoek naar een organisator. (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier