Eenvoudige zege voor Cercle Brugge tegen Westerlo

Cercle Brugge stond aan de rust meer dan verdiend 1-0 voor, maar kreeg meteen na de pauze de gelijkmaker om de oren. De Bruggelingen lieten het echter niet aan hun hart komen en wonnen alsnog met 3-1.

De wedstrijd begon met enkele minuten vertraging, omdat er twee konijnen op het veld zaten. Eenmaal de match begonnen, kon Cercle Brugge na vijf minuten bijna de score openen, maar in het gefrommel voor de goal besloot Cornelis op doelman Vanhamel, die de voorkeur kreeg op Verbauwhede, en Iachtchouk kraakte zijn schot. Tien minuten later had diezelfde Iachtchouk de bal maar binnen te schuiven. Hij besloot echter een voorzet te geven, maar zijn ploegmaats konden niet bij de bal. Weg was deze grote kans op de openingsggoal. De thuisploeg greep de bezoekers nu helemaal bij de keel, maar Balde zag zijn schot nipt naast gaan en doelman Vanhamel hield de doorgebroken Vetokele van een doelpunt. Tien minuten voor de pauze zorgde Westerlo eindelijk nog eens voor wat dreiging, maar het schot van Goor ging een meter naast het doel. In de 42ste minuut was het dan toch eindelijk raak voor Cercle. Op hoekschop van Cornelis kon Baldé ongehinderd de 1-0 binnenkoppen. Die voorsprong was bijna van korte duur. Westerlo reageerde meteen, maar Vidarsson redde de kopbal van Corstjens op de doellijn. Zo ging Cercle verdiend met 1-0 de rust in.

Westerlo begon vrank en vrij aan de tweede helft en dat leverde na vijf minuten al resultaat op. De Smet leverde een prima voorzet en De Petter liep de 1-1 in doel. Meteen daarna kreeg Goor een mooie kans, maar de oude krijger kreeg zijn schot niet gekadreerd. Cercle leek het even moeilijk te hebben, maar dat was buiten Vetokele gerekend. Iets voor het uur dook hij prima in op een voorzet van spitsbroeder Rudy en kopte de 2-1 op het bord. In de 63ste minuut nam Cercle Brugge een optie op de zege. Rudy, die een minuut eerder nog te verrast was om een afgeweken bal in doel te werken, zette de 3-1 op het scorebord na een voorzet van de pas ingevallen Carvalho. Westerlo bleef vol inzet spelen, maar voetballend brachten ze er weinig van in huis. Verder dan een afstandschot van Ngolok kwamen ze niet meer. Cercle speelde daarna de wedstrijd rustig uit en won verdiend met 3-1 van Westerlo.