“Een dubbel gevoel”, reageert Delfine Persoon vanuit Knokke

Redactie KW

Delfine Persoon vernam haar verkiezing tot Sportvrouw van het Jaar 2015 op de Night To Walk Again van Marc Hermans in het casino van Knokke.

Ik hou hier een dubbel gevoel aan over“, vertelt de bokskampioene. “Eigenlijk was vorig jaar mijn jaar en nu lijkt het alsof mij een troostprijs wordt gegeven vanwege de heisa die toen door mijn verlies was ontstaan”. Aan de andere kant laat de trofee haar vanzelfsprekend niet koud. “Het blijft een fantastische prijs en ik ben er ook wel trots op natuurlijk”, geeft Delfine toe. “Dat ik vanavond niet op het Gala aanwezig ben, komt in de eerste plaats doordat ik mijn woord had gegeven aan Marc Herremans op een ogenblik dat de datum van het Gala nog niet bekend was. Het is trouwens zo dat er elk jaar opnieuw genomineerden niet aanwezig zijn, enkel als ik niet kom is dat opeens een probleem.” Als ze niet in Knokke was geweest, had ze zich misschien wel laten overhalen om toch aanwezig te zijn op de prijsuitreiking. “Maar de keuze stelde zich nu eenmaal niet en ik vind het erg prettig om hier te zijn.”

Op de vraag of ze er in de loop van de dag veel aan gedacht heeft, reageert Delfine nuchter als steeds: “Ik ben vandaag gewoon gaan werken, de vroege shift, daarna me gereed gaan maken en dan naar hier gekomen. Veel tijd om na te denken was er niet”. Tot slot wil ze nu vooral genieten van de avond en de hele geschiedenis achter zich laten. “Het enige dat nog op mijn maag ligt en moeilijk te verteren is, is het feit dat ze me een historische avond in Las Vegas hebben afgepakt. Maar ook dat zal op termijn wel slijten, zeker ?”

(MVP – foto MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier