Dury: “Malanda heeft contract bij Zulte Waregem verbroken”

Redactie KW

SV Zulte Waregem speelde dinsdagavond 1-1 gelijk in een oefenduel tegen Eendracht Aalst, maar het nieuws na afloop was de contractverbreking van Junior Malanda.

De talentvolle controlerende middenvelder, die in de belangstelling staat van Engelse clubs als Fulham en Everton, kan er naar verluidt niet mee leven dat een veel te hoge transfersom op zijn hoofd is geplakt. Er circuleren bedragen van meer dan vijf miljoen euro.

Recht op (beperkte) vergoeding

“Op de club is een aangetekend schrijven van Junior Malanda aangekomen. De precieze inhoud ken ik niet, maar het gaat om een contractverbreking”, aldus Esseveecoach Francky Dury. Zulte Waregem zou nog recht hebben op een vergoeding die overeenkomt met het resterende salaris van zijn contract dat loopt tot juni 2015, maar duidelijk is dat de club wellicht veel geld aan zijn neus ziet voorbijgaan.

Ook geen Berrier

“Nadat Junior me zondagavond op de hoogte had gebracht van het nieuws, probeerde ik nog te bemiddelen tussen de club en zijn entourage, maar tevergeefs”, gaf Dury nog mee. “Jammer dat zoiets gebeurt in volle voorbereiding, want op het middenveld kan ik ook al niet over Franck Berrier en Thorgan Hazard beschikken. Met Berrier is er evenwel geen probleem. Zaterdag kon hij niet meespelen tegen Oudenaarde omdat hij ziek was en vandaag tegen Aalst was hij er om privéredenen niet bij.” Het lot van Hazard ligt dan weer in handen van Chelsea.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier