Duel voor plaats zes tussen Lokeren en Kortrijk levert geen winnaar op

Daknam was aardig gevuld voor de komst van KV Kortrijk, maar hartverwarmend voetbal kregen de supporters niet te zien. Het bleef bij 0-0, maar Kortrijk behoudt zo wel de aansluiting bij de top zes.

De inzet van Lokeren-KV Kortrijk was duidelijk: de zesde plaats. KVK stond vooraf zevende op één punt van de Waaslanders. Een studieronde was niet nodig, beide ploegen gingen er vanaf de eerste minuut vol tegen aan. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Kortrijk slaagde er wel in om Lokeren niet te laten voetballen, had het meeste balbezit en zorgde ook voor de meeste dreiging. Chevalier kon afdrukken, maar mikte in het zijnet en De Smet aarzelde te lang om een prima mogelijkheid te verzilveren. 0-0 was uiteindelijk een logische ruststand.

Lokeren kwam meer gedreven uit de kleedkamer, bracht met Harbaoui een extra aanvaller in. De Tunesiër zorgde meteen voor gevaar. Halverwege de tweede helft kreeg Persoons een unieke kans op de openingstreffer, maar hij mikte naast. Kortrijk kon daar in die tweede helft aanvallend maar weinig meer tegenover zetten. Harbaoui scoorde nog, maar zijn goal werd afgekeurd voor buitenspel. De tweede helft werd uiteindelijk een maat voor niets, de partij eindigde zoals die begon bij 0-0. Door dit gelijkspel blijft Kortrijk op één punt hangen van een play-off 1-plaats, maar kan morgen in de rangschikking nog voorbijgestoken worden door AA Gent, als de Buffalo’s winnen van Anderlecht.