DS Waregem wint bij BBC Sint-Katelijne Waver

Dames basketbalclub Waregem is met de volle buit gaan lopen in Sint-Katelijne-Waver. Het won met 63-70. Met een zeven op acht komt het op de tweede plaats terecht.

Waregem begon het best aan de wedstrijd tegen een fysiek sterk en enthousiast Waver. Het nam een voorsprong na 10 minuten van zeven punten, 13-20. Meer gelijk opgaand spel kregen we in de tweede periode. De thuisploeg dichte de kloof tegen de rust, 34-36. Zelfde spelbeeld na de koffie. Beide teams losten elkaar voor geen meter, Waver kon met twee punten bonus de slotfase in, 50-48. DS Waregem nam in die slotperiode de bovenhand en via Dowdell (20 punten en 14 rebounds) nam het afstand van zijn opponent, 63-70. Sien Devliegher was goed voor 15 punten en Miete Celus 17. Nele Deyaert zorgde voor 8 rebounds. Bij Sint-Katelijne-Waver zorgde Sara Leemans voor 23 punten. Ze kreeg de steun van De Baets, Van Den Vonder en Strubbe die elk goed waren voor 8 punten. Mooie overwinning voor DS Waregem dat zo opklimt naar de tweede plaats.

Waregem: Meylemans 3, Raman 8, Celus 17, Delmulle, Dowdell 20, Vucurovic 6, Biebuyck, Devliegher 15, Deyaert 1.

Quarterstanden: 13-20/34-36/50-48/63-70.