DS Waregem verliest eerste competitiewedstrijd van Castors Braine

Het werd 73-96.

In deze eerste competitiewedstrijd begon Braine met een 0-6. Waregem was niet bij de les en stond na 6 minuten al 10 punten in het krijt, 5-15. Via een beresterke Dowdell kon het toch nog milderen tot 17-23 na 10 minuten. In de beginfase van de tweede periode kwam de thuisploeg langszij via Visgaudaite, 24-23. Het sein voor Braine om een tandje bij te steken. Het pakte uit met een 0-16! Het was opnieuw Dowdell die voor Waregem de hoop levendig hield en terug kwam tot 36-45 aan de rust.

Te veel missers

Na de koffie overklasten de bezoekers DS. Te veel missers deden de achterstand oplopen tot 43-64. Wedstrijd gespeeld. Waregem kon nog even enkele punten terug sprokkelen maar een vinniger Braine kwam niet meer in gevaar, 52-69. In een overbodige vierde quarter liepen de bezoekers via Kim Mestdagh (25p) nog verder uit. Verdiende overwinning voor de bezoekers. Waregem was een maatje te klein voor dit Braine.

Quarterstanden: 17-23/36-45/52-69/73-96

Speelden: Meylemans, Visgaudaite 14, Raman 9, Celus 7, Delmulle 6, Dowdell 26, Vucurovic 2, Devliegher 2, Deyaert 7.